lördag 1 november 2008

Att vara okristlig på Kristet

Ikväll smäller det, Kristet utseende spelar på Aveny.

Jag och mina väninnor ska förvärma inför denna händelse i stan på en snygg-häx fest.


Jag kör en 50 tals inspirerad outfit med röd pennkjol o blus,

åhhhh nu blev det modeblogg, äntligen va J? ska snart börja med dagens outfit

Kom till Aveny ni också!





En annan typ av Halloween

Efter att ha smält ner Systemet incidenten med en pizza och en kaffe, så rusar A iväg på någon halvillegal pokertävling.

Hans outfit inför detta kan liknas med en Halloween kostym.

Tydligen ska man psyka motståndarna med alla medel när man spelar poker så han lämnade huset beväpnad med keps,solglasögon och mp3 spelare, lite smålikt den där Skumberg i Solstollarna, eller Solstolls as we say in sweden.

Jag gillar poker

Systemet-min fiende

Jag och A åker intet ont anande till stan för att inhandla inför kvällens festligheter.

Vi lallar runt på stan och jag försöker hitta några schyssta kläder inför ikväll, ingen lycka där.

Ok, vidare förbi apoteket o handlar knark till JK , sedan vidare mot huvudmålet Systembolaget.

Men tydligen så har Sveriges lutherianska regering kommit på att röda dagar ska man ha varit ute i god tid innan för då har Systemet tydligen stängt.

Tur att man har goda vänner med ett vinställ hemma, tack till M som räddar upp kvällen med att agera Systembolag till mig.

Plocka kulor

Dagens morgongympalåt, ja morgon för att wake up lighten se tidigare inlägg funkade sådär och jag o A vaknade nu...



fredag 31 oktober 2008

Ice Ice Baby

Vanilla Ice fyller 41 år idag, hipp hipp hurra, mr one hit wonder har blivit vuxen.

Nu ska jag dansa loss med en starköl till den här härliga videon

Dagens citat

"Titta han har ju en djävulsk utstrålning"

A betygsätter Idol-Kevin och konverserar med mig på äkta Idol manér

Sofia dansar Go-Go

På det lokala gymmet Ego kan man dansa chairdance,det verkar spännande, tydligen ska man aldrig se en stol som nånting man bara sitter på igen.

Tyvärr var instruktören Sofia sjuk idag, men med tanke på att jag redan ställt in mina planer att gå på stan pga Frosty the snowman så var det ännu en anledning att fortsätta slöa i soffan.

Nä! nu Heroes s03 o en kaffe






Chairdance på Youtube

IQ kan räkna upp till hundra

Är det bara jag som blir jävligt partysugen av IQ:s reklamfilm?

Misstänker att det inte är syftet..


Love is all we need

Kärlek är att hämta upp sin väldigt mycket fullare än vad man kunde tro från början flickvän efter den statliga festen. Tack till dig A !

torsdag 30 oktober 2008

Får jag lov?

Arbetsdagen är slut och mat,dryck o skvaller står på schemat inför AW ikväll.

Jag hoppas på en dans med Svenne.

Ett år äldre och ett år klokare

Är min älskade vän och kollega M idag.

Det firade vi med en indisk lunch med kollega A, ett konstaterade efter idag är att indisk mat sometimes make you disappear.

Staten och Kapitalet

Ikväll ska jag på galej , det är min gamla arbetsgivare staten som har ordnat en tillställning som även jag som utomstående inkräktare får komma på då den hålls på lokal i stan, och jag har några gamla vapendragare som bjudit in mig till detta event.

Då det är halvdag imorgon har jag bestämt mig för att ha heldag i ledigt.

Den heldagen har jag tänkt spendera på mig själv, en tur på stan med tillhörande botanisering i klädhyllor då jag ska vara okristlig på lördag (mer om detta senare...)

Frosty the snowman

Är inte min vän, inatt kom han på besök.

Får hoppas att han inte stannar så länge..

onsdag 29 oktober 2008

Astrid on crack

Karlsson på taket är regisserad 1974 , det är inte så länge sen, det är inte krita åldern.

Men, den där stackars Bettan (syrran) verkar vara en oavlönad slav i det Lillebrorska hemmet , så fort pappan (sedermera känd som Fader Forau, Fångarna på fortet) spiller något där han sitter o röker sin pipa så är det Bettan som får springa. Hennes finniga storebrorsa Bosse sitter o lirar gitarr hela filmen, mamman jobbar,städar eller lagar kålsoppa, Lillebror är hjärntvättad av ett lillgammalt flygande fantasifoster.

Inte ens när Bettan ska få hångla får hon vara ifred,för då kommer Lillebror o fantasifostret härjjande, stackars Bettan

Slaven

Working girl

Skolbarn har något så fantastiskt som de kallar höstlov, så idag jobbar jag hemifrån o passar åttaåringen, det är något speciellt med att jobba hemma, två omedelbara fördelar:


  • Faciliteterna, schysst badrum,snygg inredning,bra musik

  • Provianten, i ditt eget kylskåp ryms annat gott än jobbets matlådor o gamla tårtor

Ska dock ner på jobbet senare i sann självplågaranda o jobba lite övertid, men då kommer jag att vara så uppvilad efter en dag i mi casa att det inte ens blir en ansträngning,

Högtiden där man kan se ut som en slyna

och ingen kan säga nåt ! , vilken då? jomen Halloween, festen på jobbet ser mer o mer ut att bli inställd men om jag blir bjuden på någon annan spökfest har jag några önskeoutfits.

Sen att man kommer vara så sent ute att man får handla en trött häx outfit på Rusta är en verklighet som jag just idag inte tänker låtsas om.


tisdag 28 oktober 2008

Jag ljuger så bra

Jag och några kompisar åker varje år till en skidort , där vi inte brukar åka så mycket skidor men ha jävligt kul.

Detta år så hade vi en rolig diskussion om att det finns ganska många halv mytomaner, karaktärer som helt enkelt inte kan låta bli att ljuga, det roliga i det hela är att man inte kan annat än att älska dessa personer.

Efter ett tag i dessa personers umgänge låter historier om surfvågen som öppnade sig på Bali med en skatt på botten, motorhuvar som ramlar ner på bröstkorgen så att ögonen ramlar ut och man tittar på sig själv inte så otroligt, bara jävligt roligt o härligt

Dagens citat

"Vi äter inte så mycket sparris, men å andra sidan äter vi inte så mycket på varandra heller"

Ett par vänners diskussion kring om sparris ger dålig smak vid oralsex eller inte

Jag kan vara den du vill att jag ska vara

Att kalla sin älskade för olika saker verkar populärt, en chef på mitt jobb kallar sin nyfunna flickvän för katten, det värsta är att han säger att det är något som han hört från mig, vad som är ännu värre är att han har missförstått en rolig anekdot som jag upplevde på semester i Turkiet där alla killar sprang o väste kss kssssss

Förlåt till P:s tjej , vem du än är

Wake up call

Jag och A är i snooze träsket, klockan ringer men vi går inte upp.

Jag har aldrig varit en morgonmänniska med undantag för när jag arbetade på staten, då tanterna blev arg om man kom in klockan 07.30 trots att arbetstiden startade kl 08.15, morgonmänniska eller inte, när staten kallar infinner du dig!

Har även haft en period i mitt liv då jag arbetade nätter inom restaurangbranschen, det var mer sovmorgon (eller inte sova alls), skiften var ofta långpanna, dvs börja kl 11, jobba till kl 03.30.
¨
Nu arbetar jag privat, o även om jag inte måste vara på jobbet i ottan så känns det ibland som det. Har länge sneglat i teknikbladen att det finns en väckarklocka/lampa som simulerar soluppgångar, och i söndags kunde jag inte motstå längre, den fula plastklockan var då på fyndpris!
Har nu testat den två morgnar o placebo eller inte, men tamejfan att jag känner mig lite piggare, ett extra + är att man dessutom kan vakna till olika ljud, ex grodor, fåglar men även ett ljud som låter som en hjärtmaskin, morbid men härlig.

Ett stort minus är designen som är ngn variant mellan Ufo o Lava lampa, lite öststat liknande och det kommer med all sannolikhet att komma något larm om hur farlig den är i AB också, men tills dess så njuter jag av att bara vara halvdöd istället för stendöd när klockan ringer.

OBS Personen på bilden är inte den som skrivit inlägget

måndag 27 oktober 2008

She´s gonna blow !

Min goda vän JK tipsade mig om en serie som skulle falla mig i smaken. JK känner min smak väl kan jag konstatera efter intensivt tittande av säsong 1.

Jag talar förstås om underbart härliga..

Californication
Hollywood erbjuder Hank Moody en filmatisering av hans senaste bok, "God Hates Us All", vilket gör att han tillsammans med flickvännen Karen och dottern Becca flyttar ut till Los Angeles. Väl där går allting fel - Karen lämnar honom för Bill, Hank får skrivkramp och han känner dessutom hur han glider ifrån sin dotter Becca. Han förlitar sig på trösten från okända kvinnor han har sex med samt sin vän och agent Charlie Runkle.
Serien skildrar flera invecklade förhållanden mellan Hank och hans medspelare; med Karen, som trots att hon lämnat honom, lyckas leva i både fred och vänskap med, med Becca, som i sin besvikelse över sina föräldrars avbrutna relation ändå förblir stark och lycklig, och med Mia, Bills dotter, som Hank utan vetande om hennes unga ålder, har sex med.
Serien har mer eller mindre klassificerats som komedi, men lyser trots detta med skarpsinnighet, stark dialog och intelligent förkunning.


Tack för tipset, JK, min underbara vän och en partner in crime.














Hyllning till Färjan Håkan

Färjan Håkan! , mannen,legenden.

Så omedvetet rolig, floskler haglar, mytomanvarningen växer för varje program men ändå alldeles alldeles underbar.

Tänk att vara så fantastiskt skruplerfri, han skiter verkligen i alla regler.
Fick äran att göra mig iordning till hans mytomanhistorier imorse när han besökte The Voice studion.
Håkan, you make my day!




Måndagens lista

Ok, jag vet att västernorrländska är jävligt fult (har hört det några gånger på Mittnytt) . men man hör ju inte sig själv så ofta utöver det.

Måndagens lista;
De 3 sexigaste dialekterna:
1) Norrländska ( ok då Västernorrland får vara med här)
2) Skånska
3) Gotländska

De 3 osexigaste dialekterna:
1) Dalmål
2) Värmländska (förutom på Trash Tabitha och kryssningsvärden i Färjan)
3) Göteborgska

söndag 26 oktober 2008

Dagens citat

"Han är inte så gay, han gillar bara killar"

A ser repris på "Bonde söker fru" TV4

Ta tillvara tiden

Nu när vi går över till vintertid och faktiskt tjänar en timme, tänk då på att ett glas rödvin kl 18 känns så mycket mer politiskt korrekt.

Klockan är faktiskt 19

Lite sent efter premiären

fick jag ett tips av åttaåringen att alla åttaåringar i hans klass tycker TV6 program "Hål i väggen" är hur bra som helst.

Jag, åttaåringen och A tog oss därför en titt på TV6 webbtv igår kväll.

Programmet var verkligen superkul, även för mig som passerade 8 för ett tag sen.

Nä nu ska jag gå ut på gården och fråga A om han gömmer några frigolit skivor nånstans som jag kan såga ut lite hål i.