lördag 8 augusti 2009

norrlands riviera


Idag är det underbart väder så vi hänger på stranden.

fredag 7 augusti 2009

Skönt med sommar


Fisketur med åttaåringen igår, dåligt med napp men mysigt och varmt

onsdag 5 augusti 2009

Tillbaka till Sverige

Nu är vi hemma, som alltid efter att ha umgåtts med min älskade vän S så känns det som allt efteråt blir en lång baksmälla av saknad, så jävla trist att vi har 100 mil emellan oss. Veckan i Frankrike var otroligt skönt, fint väder, god mat, sällskap, bad. vin etc.

Lägenheten var en dröm med utsikt över poolen och golfbanan. Vi kom efter lite missöden med förseningar fram till Motte på tisdag kväll runt 20 tiden då hade vi innan det yrat runt lite innan GPS:en ville fungera och vi dessutom varit på en enorm mataffär, parlez vous anglais? var den vanligaste frasen vi fick använda, oftast var svaret noo!! med ett surt streck till mun, jag kan inte fatta hur ett helt land vägrar ställa sig i ledet och åtminstone lär sig lite engelska men det är en story för sig.

De följande dagarna låg vi vid stranden, poolen, drack en massa öl och vin. Vi åt endel ute och men M lagade även till jättegoda middagar hemma vissa kvällar, vi spelade även otaliga partier med Chicago och frågespel. Sista dagen hade vi lite regn och mulet under halva dagen och tog då en sväng till grannbelägna staden La Grau de Roi, där vi spelade äventyrsgolf.

Avslutade sista dagen med en fantastisk skaldjurstallrik på strandpromenaden där det även blev ett fyrverkeri och A plockade upp en svamp bob fyrkant figur åt åttaåringen i en maskin i en nöjeshall.
La Grande Motte är verkligen att rekommendera, kärleken kanske inte är omedelbar då det tyvärr är ganska dyrt om man jämför med andra turistorter samt att den inte liknar något av det man är van, den har inte samma turiststämpel som mångra andra ställen man varit på då det mest är fransmän som semestrar där så när kärleken väl kom så slog den hårt och nu längtar jag tillbaka till stället som är som en blandning av nöjesfält och grekisk ö. Nästa gång ska jag försöka ha tagit tag i franskan, då en middag men champagne står på spel.
Kramar i massor till M, S och A - mina semesterbuddies, nästa år nya sommaräventyr, fast först en skidsemester med en massa snö,skidor och irish.

S, saknar dig massor!