lördag 25 juli 2009

Recension till Två barn o en hund

Furuvik, otroligt fin park åttaåringen börjar bli lite för stor, dina är i perfekt ålder.

På en skala 1-5

Djuren: 3+ , saknar ett haj o delfinarium, aporna är roliga dock men det är lite klumpen i halsen när man kollar på instängda djur för sitt eget nöjes skull.
Tivoli: 4 , mycket för de mindre, tex farfars bilar, tekoppar, liten bergodalbana etc för de lite större, radiobilar, spökhus o vikingaskepp
Mat: 2 , som det alltid är, fett, dyrt, köer o getingar, dock finns det ett mysigt fik vid vattnet inne på området med barn pannkaksmeny och strömmingsmackor o öl! bara en sån sak.

Det stora plusset med Furuvik är miljön med alla mysiga stigar, blommor, en massa cirkusfolk som klär ut sig från allt till träd för att 10 minuter senare dyka upp som poliser allt på styltor.

Bodde en natt på Furuviks camping, lite för spartanskt för mig med klotter under våningssängarna i stil med; "samlag i alla sängarna hoppas ni tagit med er påslakan", barnen tyckte detta var jättekul även jag och U som sovit alldeles för lite. Avslutade trippen i Sandviken med bad på det överlägsna Parkbadet, grymt bra bad med en jätterolig fors och otroligt snabb o otäck vattenrutschkana, åttaåringen stoppade sedan en jalapeno i ögat på lokala pizzerian o sedan gasade vi hem.

Nu blir det lyx semester from tisdag på Franska Rivieran, därefter en hemma landningsvecka inför nästa äventyr som blir Leksand sommarland.

Dagens konstaterande: vem behöver vila när man kan uppleva?

torsdag 23 juli 2009

furuvik


Nyss spökborgen , läskigt värre

onsdag 22 juli 2009

äntligen


Åttaåringen fixar middagen, nästan iallafall

tisdag 21 juli 2009

fiskelycka


Fisketur med åttaåringen, ska försöka sätta ihop mitt metspö, går inget vidare